Інвертори та контролери: Властивості та застосування пристроїв у сучасному світі

Інвертори та контролери — це пристрої, що використовуються в різних електронних системах для вирішення різних завдань:

  • керування енергією;
  • перетворення її однієї форми на іншу;
  • забезпечення ефективного функціонування електронних пристроїв.

Магазин Comtrade пропонує в Україні купити контролери та інверториціна яких вибору пристрою про ваші критерії. Ми пропонуємо різноманітність модельного ряду даних пристроїв, починаючи від недорогих моделей вартістю від 922 грн, до потужних і дорожчих моделей.

Інвертори та контролери — що це таке?

У світі дані пристрої знаходять широке застосування різних сферах — від автономних енергосистем до перетворення енергії у великих мережевих енергосистемах.

Інвертори: характеристика властивостей та застосування

Інвертором називають електронний пристрій, здатний перетворювати постійний струм (DC) на змінний струм (AC). Зазвичай інвертори використовується в системах електроживлення, де є необхідність перетворення постійного струму з батарей або інших джерел в змінний струм. Застосування інверторів можна побачити в різних областях, оскільки змінний струм використовується в більшості побутових та промислових електроприладів:

  • у сонячних енергетичних системах;
  • у системах енергопостачання від акумуляторів (наприклад, в автомобілях та яхтах);
  • у мережевих системах електроживлення для забезпечення безперервної подачі енергії.

Інвертори різного типу, з різними характеристиками, ви можете вибрати в онлайн магазині Comtrade.

gallery-image

Контролери: властивості та основні функції

Контролери в контексті енергетичних систем зазвичай належать до пристроїв, які керують та контролюють процеси заряджання/розряджання акумуляторів. Яскравим прикладом цього служать сонячні контролери заряду, що використовуються в сонячних енергетичних системах для управління процесом зарядки батарей від сонячних панелей.

Основна функція контролерів полягає у контролі та регулюванні роботи інверторів, а також в управлінні електроенергією в системі. Контролери забезпечують моніторинг та захист від низки неприємностей:

  • перевантажень у мережі;
  • коротких замикань;
  • інших неполадок.

Контролери покликані підвищити надійність роботи будь-яких енергосистем, тому розрізняють різні види з характерними їм функціями та можливостями.

Тандем інверторів та контролерів відіграє важливу роль у різних енергетичних системах, забезпечуючи стабільне електроживлення та ефективне використання енергії з різних джерел.

Типи інверторів у магазині Comtrade

Наш магазин пропонує широкий вибір інверторів і контролерів від провідних брендів — APC, Growatt, 2E, EnerGenie, FSP, Gemix, Huawei та інших відомих виробників. Ви можете вибрати модель інвертора необхідного типу, ми пропонуємо різні варіанти:

  1. Автомобільні — постійний струм від батареї автомобіля автомобільні інвертори перетворять на змінний струм для живлення інших пристроїв.
  2. Автономні — використовуються в автономних системах, таких як сонячні електростанції, для перетворення енергії на змінний струм, накопиченої в акумуляторах для побутових потреб.
  3. Гібридні — такі пристрої вдало поєднують у собі можливості автономних та мережевих інверторів, надаючи додаткові опції та гнучкість у використанні енергії.
  4. Мережеві — такого типу інвертори перетворюють змінний струм з мережі на потрібну форму для електроприладів.

Параметри інверторів та контролерів в Comtrade

Наш магазин пропонує моделі цих пристроїв з різними технічними характеристиками.

  1. Потужність та кількість фаз — у нас ви можете купити відповідний інвертор на 1 або 3 фази, потужністю від 150 до 60000 Вт для адаптації до конкретних енергетичних вимог.
  2. Максимальна ефективність (ККД) контролерів у Comtrade різна — від 78 до 98,9%.
  3. Вихідна напруга акумулятора моделей, що пропонуються в нашому магазині становить від 220 до 400 В.

Купити в Києві інвертори та контролери з доставленням до вашого населеного пункту ви можете, оформивши заявку на покупку обраної моделі на сайті онлайн магазину Comtrade. Наші фахівці допоможуть вам вибрати відповідний пристрій та детально розкажуть про властивості обраної вами моделі.