Не лише веселий відпочинок: в чому користь настільних ігор

Настільні ігри — це веселий та цікавий спосіб розважитись в компанії близьких та друзів. Проте, різномаїття ігор, багато з яких представлені в магазині «Така Гра» дозволяє використовувати їх не лише для відпочинку, але й для вдосконалення особистих та професійних якостей. Для чого та в які настолки можна грати з користю — читайте далі.

В чому особливість настільних ігор

Настільні ігри дозволяють зануритись учасникам у світ пригод, що сприяє їх згуртуванню, спілкуванню та взаємодії. Такі ігри дають можливість учасникам краще познайомитись, дізнатись більше один про одного та розкритись з нової сторони.

Для дітей настільні ігри корисні тим, що розвивають уяву, комунікативні навички, стратегічне мислення та ініціативність. Все це стане дитині в пригоді в майбутньому та може допомогти в її розвитку.

Окрім цього, дослідження вказують на позитивний вплив настільних ігор на психологічне здоров’я, зменшення рівня стресу та ризику виникнення хвороби Альцгеймера.

Які навички можна вдосконалити за допомогою настільних ігор

В асортименті настолок можна знайти безліч ігор з різними жанрами та сюжетами. Вони бувають:

  • логічними;
  • стратегічними;
  • історичними;
  • азартними;
  • інтелектуальними та іншими. 

З їх допомогою можна розвинути багато корисних навичок.

Аналітичне та критичне мислення

Настолки можуть покращувати аналітичне та критичне мислення, оскільки під час гри від учасників досить часто вимагається розв’язувати різноманітні загадки, звертати увагу на деталі та аналізувати поведінку інших гравців. Для цього рекомендується грати в ігри-квести та детективні настолки.

gallery-image

Лідерство

Для розвитку лідерських якостей та навичок соціального впливу чудово підійдуть кооперативні та напівкооперативні ігри, в яких учасникам потрібно об’єднуватись в команду для вирішення спільного завдання. Також покращенню уміння впливати на людей сприяють детективні настолки та ігри на кшталт «Мафії».

Розв’язання проблем

Деякі настолки допомагають розвинути навичку ефективно розв’язувати ті чи інші проблеми. Для цього варто грати в кооперативні ігри, де гравцям потрібно вирішувати безліч завдань, та комплексні ігри, в яких учасникам потрібно вибирати серед великої кількості можливих ходів.

Стресостійкість

Покращити свою стресостійкість та гнучкість можна завдяки конфліктним настільним іграм, де учасникам потрібно нападати один на одного та підлаштовуватись під дії інших гравців. Також, в деяких конфліктних настолках гравці можуть ходити одночасно, що накладає додатковий рівень напруження.

Планування

Великі стратегічні настолки допомагають покращити вміння розробляти та втілювати плани. Такі ігри бувають в різних жанрах. Наприклад, в деяких з них гравцям потрібно розбудовувати власне місто, при цьому не змагаючись між собою за контроль території, оскільки напад один на одного може лише всіх послабити.

gallery-image

Креативність

Щоб розвинути креативне мислення, можна грати у творчі настільні ігри. Зазвичай в них на гравців накладаються певні обмеження та даються нетривіальні завдання, наприклад, пояснити слово малюючи лінії чи використовуючи незвичні асоціації. Такі творчі ігри вчать генерувати свіжі ідеї та знаходити нестандартні рішення.

Підіб’ємо підсумки

Настільні ігри дозволяють провести час не лише весело, але й з користю. З їх допомогою можна покращити як особисті якості, так і зміцнити стосунки з близькими, друзями та колегами. В Україні широкий асортимент різноманітних настільних ігор представлений в інтернет-магазині «Така Гра».