4 способи розігріти піцу

Піца — це та страва, яку обов’язково треба їсти гарячою, оскільки тільки так сир стає тягучим, а начинка отримує особливий смак та аромат. Та не завжди є змога її з’їсти відразу з печі — наприклад, іноді люди переоцінюють свій голод і не осилена піца із доставкою займає почесне місце в холодильнику. Або ж інша ситуація: після свята чи посиденьок в компанії друзів залишилися вже холодні шматочки страви.

У зв’язку з цим виникає питання: як розігріти піцу так, щоб вона не втратила свої смакові якості та була такою ж смачною, як свіжоспечена? Є декілька способів це зробити, і зараз команда KILOGRAMM PROJECT вам про них розкажемо.

СПОСІБ #1: В ДУХОВЦІ

Перше, що потрібно зробити — розігріти духову шафу до 180 градусів. Для того, щоб піца мала хрустку скоринку, необхідно підстелити під страву фольгу або папір для запікання.

Правильний час для розігріву піци в духовці — 10-15 хвилин. Але не залишайте страву без нагляду! Наполегливо рекомендуємо вам слідкувати за процесом, щоб не дати бортикам підгоріти.

А щоб ваша страва знову стала як свіжоспечена піца із доставкою, радимо посипати її тертим сиром. Окрім того, зробити її смак яскравішим допоможе оливкова олія — для цього буде достатньо кілька крапель.

СПОСІБ #2: В МІКРОХВИЛЬОВІЙ ПЕЧІ

Якщо ви хочете повернути піці свіжість за допомогою мікрохвильовки, є невеличкий лайфхак: необхідно спочатку трішки змочити саму піцу і її бортики водою — це прибере зайву сухість тіста. Також, щоб бортики стали більш соковитими, можна разом з тарілкою поставити півсклянки води.

В середньому для розігріву піци в мікрохвильовці достатньо 1-2 хвилин, але якщо піца була заморожена, необхідно 5-7 хвилин.

СПОСІБ #3: НА ПАТЕЛЬНІ

Цей спосіб вважається найкращим і цінується серед істинних фанатів італійської страви, адже він дозволяє повернути їй соковитість та аромат. Щоб добре розігріти піцу на пательні, її необхідно помістити на заздалегідь розжарену поверхню. Зверху можна посипати страву тертим сиром, а потім обов’язково накрити кришкою.

Розігрівати піцу таким способом необхідно протягом 4-8 хвилин. Цього часу достатньо, щоб піца рівномірно розігрілася і сир розплавився. Але пам’ятайте, що таку страву краще відразу подавати до столу, адже після розігрівання цим способом піца швидко висихає.

СПОСІБ #4: В МУЛЬТИВАРЦІ

Для цього необхідно викласти піцу на дно мультиварки одним шаром, обрати режим “Підігрів” або “Випічка” та виставити таймер на 5 хвилин. Підігріті шматочки відразу подавайте до столу — вони достатньо швидко висихають, як і після пательні.

Для смаку можна викласти на шматочки піци кільця свіжих помідорів та шматочки болгарського перцю, також можна прикрасити піцу руколою. Тільки не піддавайте зелень термічній обробці, адже вона при нагріванні втрачає свої смакові якості.

Що ж, тепер ви знаєте усі способи розігріти піцу, але пам’ятайте: свіжоспеченою вона все одно смакує краще. Тому продумайте заздалегідь, скільки страв вистачить для вас та вашої компанії, та замовляйте піцу на сайті Кілограм Суми піца, адже тут беззаперечно найкраща піца у Сумах.