Як вибрати чоловічу шапку: на що варто звернути увагу

Великий вибір шапок, який доступний чоловікам сьогодні, не лише дає можливість знайти найкращу для себе модель, але й дещо ускладнює цей процес. Різноманітні шапки-біні, вушанки та чоловічі комплекти мають свої особливості й підходять під той чи інший одяг та стиль. В чому різниця між різними моделями чоловічих шапок та на що звернути увагу при їх виборі — читайте далі.

Які бувають моделі чоловічих шапок

Чоловіча шапка — це не тільки засіб для захисту від холоду, але й важливий елемент стилю. Найбільшою популярністю сьогодні користуються наступні моделі.

Шапка-біні

Шапка-біні — це модель головного убору без зав’язок, застібок або вушок. Така шапка щільно сидить на голові, не спадає та не сповзає. Особливістю біні є те, що вона підходить практично до будь-якого стилю одягу. Нею можна доповнити як вуличний, так і спортивний стиль. Носити шапку-біні рекомендується чоловікам з овальним, подовженим та квадратним обличчям.

Фінка

Фінка — зимова шапка, яка виділяється плоскою формою та вставками з хутра. Це забезпечує надійний захист голови, вух та шиї від вітру, снігу й дощу. 

Шапка-вушанка

Вушанка — це тепла шапка з вушками, які можна опустити або підняти. Завдяки цьому голова захищена від несприятливих погодних умов. Такі шапки виготовляються з натурального або штучного хутра, а також можуть мати плащову або шкіряну основу. Шапку-вушанку можна носити як з зав’язаними під підборіддям вушками, так і без зав’язок.

Комплект

Чудовий варіант на зиму — чоловічий комплект з шапки та шарфа. Комплект виготовляється з однієї тканини та в однаковій колірній гамі, завдяки чому речі вигідно доповнюють один одного та інший одяг. Також, замість шарфа, в комплекті може бути снуд — замкнутий варіант шарфа, який потрібно одягати через голову. Завдяки своїй особливій формі, снуд надійно захищає шию від холоду та створює довершений стильний образ.

gallery-image

На що варто звернути увагу при виборі чоловічої шапки

Вибір чоловічих шапок не обмежується лише різними моделями. Щоб підібрати шапку, яка буде дійсно пасувати та надійно служити, варто врахувати ще декілька факторів.

Колір

Чоловікам рекомендується надавати перевагу шапкам спокійних кольорів, оскільки такі моделі легше поєднувати з рештою одягу. Вибирати варто шапки такого забарвлення як:

  • синій;
  • сірий;
  • коричневий;
  • бордовий;
  • чорний.

Якщо ж хочеться, щоб шапка була акцентом образу, потрібно обирати моделі яскравих кольорів. Проте, при цьому бажано уникати кислотних та неонових відтінків.

Фурнітура

Щоб шапка була максимально універсальною, на ній не повинно бути надписів, вишивки чи помпонів. Для найбільш популярних сьогодні стилів —  кежуал та стріт-стайлу рекомендується підібрати модель без зайвих деталей.

Фактура

Не менш важливим є фактура шапки. Її бажано співвідносити з рисами обличчя. Для чоловіків з не надто вираженою фактурою лиця підійдуть моделі з дрібною, акуратною в’язкою. Якщо ж контури обличчя сильно виражені, варто надати перевагу шапці з грубою в’язкою, яка підкреслить особливості зовнішності.

Матеріал

Від матеріалу шапки залежить те наскільки теплою, комфортною та довговічною вона буде. Щоб шапка прослужила якомога краще та довше, варто вибирати моделі з флісом всередині та вовною назовні. Якщо ж шапка виконана повністю з бавовни чи синтетики без підкладки, вона може призвести до свербіння та дискомфорту під час носіння.

gallery-image

Підіб’ємо підсумки

Шапка — один з найважливіших елементів гардероба чоловіка. З правильно підібраною моделлю можна не тільки створити стильний зовнішній вигляд, але й вберегти здоров’я в холодну пору. Підібрати різноманітні моделі шапок та чоловічих комплектів можна в інтернет-магазині FORTUNE.